Steinsoppsaus
Steinsoppen inneholder mye herlig umami-smak som sammen god kraft gir en smakfull saus velegnet til kjøtt. Husk å sette av nok tid til koke inn kraften og fløten.
DETTE TRENGER DU:
- 1 løk, finhakket
- 1 ss smør fra Røros
- 1 liter kyllingkraft
- 2,5 dl hvitvin
- 50 gram Maschmanns tørket steinsopp av beste kvalitet AA
- 3 dl fløte fra Røros
- salt
- Kvernet sort pepper
SLIK GJØR DU:
Bryt opp og bløtlegg den tørkede steinsoppen i vinen, og la den stå på benken et kvarters tid.
- Brun den finhakkede løken lett gylden løken i en kjele/gryte som har plass til alle ingrediensene.
- Kryst ut vinen av steinsoppen og la den svitsje litt sammen med løken.
- Slå over kraften og vinen og la det småputre på svak varme. Kok inn til det halve.
- Hell over fløten og kok inn til det tykner.
- Smak til med salt og pepper.
TIPS!
- Husk at oppskriften kun er et forslag og ikke absolutt. Du er sjefen på kjøkkenet.
- Om du ønsker en glatt saus, jevner du den ut med blender og visper inn 1ss med kald smør.
- Om du har dårlig tid kan du korte ned tiden med å jevne sausen med maisenna
Følg Maschmanns-bloggen hvor vi deler gode råd, oppskrifter og fortellinger om mat.