
RISOTTO VERDURE
En skikkelig kremet risotto smaksatt med sesongens grønnsaker
er en fryd for både øye og gane. Litt arbeid er det å lage en god
risotto fra bunnen. Dette er smakfull mat, vel verdt å vente på.
RELATERT:
Bli med til acquerello, verdens beste risotto-produsent.
DETTE TRENGER DU TIL 4:
1,5 liter varm grønnsakskraft
350 gram risottoris
(ikke skyll risen, det er viktig å beholde stivelsen)
1 sjalottløk, finhakket
Sesongen grønnsaker etter ønske:
gulrøtter, nepe, purre, squash, fennikel,
erter, tomater. Bruk det du liker.
2 klinker med smør (2×20 gram)
2 ss olivenolje
1 neve med revet parmesan
SLIK GJØR DU:
Hakk grønnsakene i små biter.
Ha de i en vid stekepanne.
Dekk med vann slik at såvidt dekker grønnsakene.
(ikke tomat og erter)
Kok til vannet er fordampet.
LAG RISOTTO-VERDURE
(18 minutters intensiv jobbing)
la 1 finhakket sjalottløk surre med olje og smør
ha i all risen og bland godt
ha i 2-3 øser med kraft og la det koke inn mens du
vender kraften inn i risen
fortsett med dette i et kvarter;
ha i grønnsaker, tomat og erter.
Forsett med kraft til risen er al dente
og kremet i konsistensen.
Ha i 20 gram smør
og 1 neve med nyrevet parmesan
Vend forsiktig inn og sett på lokk.
Dekk bordet og server!