Lakserullade med geitostkrem
Mariner laksefilet i soyasaus med chili, lime og hvitløk. Rull inn i plastfolie og bak i ovn
på lav temperatur. Server med kremet chèvre og grønn asiatisk salat.
DETTE TRENGER DU:
800 g laksefilet, (200 g per person) (Label Rouge)
soyasaus, til å dekke fileten
1 lime, saft og hakket skall
1 hvitløk, hakket
1 chili, hakket
SLIK GJØR DU:
Skjær fileten «butterfly»
Marineres i 15- 20 minutter
tørk av fileten på en kjøkkenpapir
Rull sammen i plastfolie
(Plastfolie tåler 120 grader i ovn)
(to lag plast holder orden på skjøtene)
Legg rulladen i en form og bak i forvarmet
ovn på 90 graders varme
bak i 30 minutter
Ferdig ved kjernetemperatur
38 – 42 grader
(medium – done)
GEITOSTKREM:
80 gram geitost (chèvre) røres sammen
med litt limesaft, vann og støtt sort pepper.
GRØNN SALAT MED KORIANDER:
Spisskål, finsnittet
Fennikel, snittet
Sukkererter, snittet
Mix salat
Koriander
DRESSING:
2 ts sukker, saften fra en 1/2 lime, litt hakket chili,
1 dl cider eddik (O-Med) og 4 ss. soyasaus