UTBEINET SVINEBOG AV SMÅGRIS MED GODE SMAKSETTERE
Smågris / pork shoulder egner seg ypperlig til å bake i ovnen
Tilbered gjerne kjøttet slik de gjør det i sør i Europa,
med spennende smaker og farger.
DETTE TRENGER DU:
( 6- 8 personer)
1/2 agurk
2 appelsiner
3 tomater
1/2 issalat
50 g hasselnøtter
Salt
Olivenolje og muskatell eddik
SLIK GJØR DU:
130 – 150 grader i 2 timer.
Ta av folie og stek på
180 grader i ca 1 time.
Server med saltkokte småpoteter
(1 kg potet, 3 ss salt, 2 liter vann)
og fennikel/appelsin salat.
Bland fennikel, appelsin, agurk, salat og nøtter sammen.
Smaksett med god olivenolje, O-Med Muscatel Eddik
salt og pepper.
DRIKKE
Til bog av smågris
ALKOHOLFRITTT
RIngi Gravensten fra
VIN
Vi foretrekker å drikke hvitvin til denne retten, helst riesling
– Tørr riesling og svinekjøtt er generelt ofte gode matcher «grisling».
Innslag av appelsin, fennikel og hasselnøtter gjør det enda mer hvitvinsvennlig.
Vi velger gjerne en tørr riesling, men vi ønsker oss en av den mer fruktdrevne stilen
for å treffe innslagene av frukt i tilbehøret.
Riesling Bechtheimer 2014 fra Weingut Dreissigacker i Rheinhessen i Tyskland
lager fantastiske viner med mye fruktighet, god mineralskhet, høy syre
og en urtepreget finish som vi mener vil treffe denne retten perfekt!