RISOTTO ALLA MILANESE
Risotto alla Mianese er en klassisk hvit risotto eller mer presist gul risotto siden den ofte er tilsatt noen tråder safran. Risotto kreves din oppmerksomhet og arbeidsinnsats i et kvarters tid, men vel verdt det. Du ender opp med en deilig og kremet gylden risotto, som utmerket godt kan nytes alene eller som tilbehør til kjøtt og fisk.
RELATERTE LINKER:
Risotto med steinsopp | Acquerello, verdens beste risottoris
DETTE TRENGER DU TIL 4:
400 gram risottoris
(bruk gjerne Acquererllo, verdens beste risottotis.)
60 gram smør
4 sjalottløk
1 glass tørr hvitvin
1,5 liter god kyllingkraft
1 klype safran
1 neve med nyrevet parmesan
salt og nykvernet pepper
SLIK GJØR DU:
Hakk sjalottløken fint, og fres den i smøret i en tykkbunnet kjele.
Ha i ris og la den surre med til alle kornene har tatt til seg fett.
Hell på hvitvin og la den koke inn.
Spe deretter med kokende buljong, et par øser om gangen, la det koke neste helt inn før du tilfører to øser til.
Etter 10 minutter har du i safran som først er dynket i litt buljong.
Etter 15 minutter begynner du å smake på riskornene.
De skal være kokt og ha et fast bitt i midten.
Risen er ferdig etter 18 -20 minutter.
Dra kjelen vekk fra varmekilden, rør i nyrevet parmesan og et klatt smør.
Smak til med salt og pepper og server umiddelbart.
KOKKETIPS
Høvle over noen skiver med trøffel,
det gir retten den lille ekstra touchen.