RISOTTO MED BLÅBÆR
R I S O T T O A L M I R T I L L I
Ikke noe er bedre enn en perfekt kremet risotto.
Hvorfor ikke forsøke deg med blåbær som smaksetter.
Du kan også lage risotto med jordbær, ha de i 10 minutter
ut i kokeprosessen.
DETTE TRENGER DU TIL 4:
ca 1 liter grønnsakskraft
40 gram smør
1 løk, hakket
350 gram risottoris
1,5 dl hvitvin eller grønnsakskraft
200 gram blåbær
1 dl kremfløte
ferskrevet parmesan, til servering
SLIK GJØR DU:
Kok opp kraften og hold den varm i en kjele.
Smelt smøret og ha i løken i en annen kjele,
la løken frese i 5 minutter.
Ha i risen og stek under omrøring
til risen er dekket av smøret
Tilsett vin og la det koke inn.
Hold av 2 ss med blåbærene til pynt
og ha resten i riskjelen.
De neste 18 minuttene har du i
1 øse med varm kraft, og lar det koke inn
under omrøring. Forsett med ny øse,
kok inn til risen nærmer seg å bli mør
og al dente.
Ha i kremfløten og vend
den forsiktig inn i risen.
Ha i i litt vann om risen
blir for tykk.
La risottoen hvile i 2 minutter
Ha risen over i en varm serveringsbolle,
pynt med blåbær og server med parmesan til.
( KILDE: Den italienske kokeboken Sølvskjeen)