OVNSSTEKT MØRBRAD AV TELEMARKSKU
Når du handler tørrhengt kjøtt av den utrydningstruede Telemarkskua gjør du mange ting på en gang. Du er med på å verne artsmangfoldet, kulturlandskapet, gamle konserveringsmetoder
og fagkompetansen over disk. La kjøttet hvile en time på benken etter at du har tatt det ut av kjøleskapet. Rut fettkappen om du ikke har fått din kjøtthandler til å gjøre det
Sett stekovnen på 180℃ Stek kjøttet godt i panne med en nøytral olje. Bruk steketermometer
og la kjøttet steke i ovn opp til 48℃
Ta ut kjøttet og la det hvile på benken opp til 54℃
Tenk på at kjernetemperaturen i kjøttet
STIGER ganske mye etter at du har tatt det ut av ovnen.
Ta derfor ut kjøttet når det er 5-10 grader under ønsket kjernetemperatur.
La det hvile like lenge som det har stekt.
Tykkelse på kjøttstykke og temperatur i ovnen påvirker hvor mye temperaturen vil stige.
NYTTIG: KJERNETEMPERATUR PÅ STEKT KJØTT
SOPP- OG TRØFFELRISOTTO
Selvfølgelig kan du lage en klassisk risotto og tilføre soppragu og høvlet trøffel.
Det krever 17 minutter med intens røring og er den beste metoden.
En litt enklere og like smakfull variant er
RISOTTO CON PRONTO
med sopp og trøffel.
Tilfør en og en halv del varmt vann
til en del risotto og kok i 7-8 minutter
DRIKKETIPS
Alkoholfritt
Ringi Gravenstein
VIN
10783 Goats do Roam 2014, Fairview
«Rhone-vin» fra Sør-Afrika
kr 119,90
9118401 Nieeport Vertente 2011,
flott Douro rødvin
kr 179,90
2838 Ch Laroque 2011
kr 319,90