Les Fermier Landaiser
FRITTGÅENDE FRANSK LANDKYLLING
Les Fermier Landaiser landkylling fra provinsen Aquitaine,
sørvest i Frankrike. Den frittgående kyllingen fra Les Fermier Landaiser
er Label Rouge merket noe er betyr det ypperste av matkvalitet i Frankrike.
RELATERT INFORMASJON:
Kom hjem til ferdig middag: Saftig kylling med vårens primører, slow cooking
Begrepet frittgående er litt unyansert å ta i bruk når det gjelder den franske landkyllingen,
begrepet Free Range Chicken ble derfor tatt i bruk. Kyllingene har ikke et gjerde å forholde seg til,
men kun skog og høye maisåkere. 80% av foret er fra den lokale maisåkeren.
Dette er bærekraftig kyllingproduksjon som påfører naturen liten belastning.
Slakteriene ligger nær gårdsbrukene der kyllingen vokser. Kyllingen blir slaktet
når der er 81 dager gamle. Til sammenligning så går det kun 30 dager før en
industrikylling må bøte med livet.
Les fermier Landais er et kollektiv med flere produsenter. Det produseres
220 000 kyllinger hver uke. Strenge retningslinjer og hyppige kontroller av
produsentene opptil 10 ganger i året er vanlig.
Les Fermier Landais er en seriøs produsent som mener at dyr som har det godt
gir god matkvalitet. Når de også forer naturlig og slakter humant blir dette en
kylling som du kan spise med god samvittighet.