BONET – SJOKOLADEPUDDING FRA PIEMONTE
Bonèt eller Bunet er en herlig, lettlaget og klassisk sjokoladedessert
fra Langhe i regionen Piemonte i Italia. Midt i Slow Food-land.
SLIK LAGER DU BUNET,
SJOKOLADEPUDDING FRA PIEMONTE
DETTE TRENGER DU TIL 4:
4 egg
65 gram melis
1,5 dl varm helmelk
30 gram knuste amarettokjeks
7 gram usøtet kakaopulver
30 ml rom
60 gram sukker
SLIK GJØR DU:
Visp egg og melis, og bland inn den varme melken.
Bland inn knuste amarettokjeks, kakaopulver og rom.
Bland alt godt med en tresleiv eller visp
I en panne så løser du opp sukkeret med litt vann.
Kok på middels temperatur uten å røre til
sukkeret blir gyldent og til deilig karamell.
Hell karamellen i en liten kakeform og vend på formen slik at karamellen dekke sidene.
Sett formen i en langpanne. Hell over resten av blandingen i kakeformen.
Hell kokende vann i langpannen slik at det dekker opp til 3/4 av kakeformen.
Bak i forvarmet ovn 180ºC i en time.
Kjøl ned i romtemperatur og la desserten hvile i minst 3 timer i kjøleskap.
Velv kaken forsiktig over på et serveringsfat og server den kald.
Server med vispet krem og modne pærer
(Oppskriften er hentet fra boken Nonna Genia av Beppe Lodi og Luciano De Giacomi.
Nonna Genia er en samling med klassiske oppskrifter fra Langhe i Piemonte)
RELATERT INFORMAJON:
EKSTERN LINK:
Nyttig illustrert steg for steg guide om hvordan du lager Bonèt