Vårens olivenolje fra Frantoio di Sant’Agata d’Oneglia
Fjellets Gull fra Liguria
Olivenoljen fra Liguria omtales ofte som regionens flytende gull.
Lokalbefolkningen verner om sin olivenolje og det er kun en liten
del av produksjonen som eksporteres ut av regionen. Oliven høstes
vanligvis i november/ desember. Fjellets gull er olivenolje av
sakte voksende oliven som har modnet gjennom vinteren.
Oliventrærne har blitt høstet på samme tid som mandeltreet
blomstrer høyt oppe i fjellsiden i Liguria nær
provinshovedstaden Imperia.
RELATERT LESNING:
Slik finner du den perfekte olivenolje
Familiebedriften Frantoio di Sant’Agata d’Oneglia ligger i Imperia på Liguriakysten.
Her har familien Mela produsert olivenolje siden 1827. De har høstet mange priser
for sine olivenoljer. Klimamessig er Liguria perfekt til produksjon av kvalitets olivenolje.
Stabilt, varmt klima med milde vintre. Fjellene bak skjermer for kulden fra nord og den
svale brisen fra havet holder insektene under kontroll.
Olivenoljen er filtrert har er mørk gul farge og er lagd på Taggiascaoliven. Smaken er rund
og fruktig med en mandel- og nøtteaktig smak. Oljen har ingen bitterhet, men med en behagelig
lett til middels pikant ettersmak.
(Eller retro-gusto piccante som italienerne kaller den)
«Våroljen» fra Frantoio di Sant’Agata d’Oneglia
finnes i et meget begrenset opplag.
Prisen er 299,- for en 1/2 liter
med flytende gull fra Liguria.
Olivenoljen ble presset og tappet på flaske februar 2016.