Finn din perfekte espresso med espressotesten
Det finnes en del parametere som viser om espressoen
du får ute på kaffebarene er god og tilberedt på en riktig måte.
Strålen som du ser på bildet over er perfekt. Fargen er lysbrun og
strålen har en fasong som en musehale. Espressotesten hjelper
deg til å finne den perfekte espresso.
RLEATERT: OSLOKAFFE, DEM SORTE RENE KAFFEN
Gode kaffebønner, nykvernede bønner,
rent kaldt vann er en selvfølge.
Ut over det, kan du se nærmere på:
ESPRESSOTESTEN
Sukker:
Strøsukker oppå cremáen skal bli liggende en stund før den synker.
Synker den for fort er kaffen for tynn
Crema:
Skummet på kaffen skal være lysebrunt
eller mer presist (nerdete) ha farge Pantone 124C
Sjekk randen:
Bikk på koppen og sjekk randen.Er fargen mørkebrun
er kaffen lagd med for høy temperatur
ESPRESSOTESTEN
Sjekk tiden:
Bryggingen av en kopp espresso
skal ta 20-25 sekunder
Bruk skjeen:
Dypp skjeen ned gjennom skummet og trekk den opp igjen.
Skummet skal raskt trekke seg sammen igjen
Består din kaffe denne espressotesten,
har du funnet en perfekt espresso,
og skaffet deg et nytt stamsted
f.eks. Maschmanns Bakeri