BLÅSKJELL I KARRI OG LIME
Norske blåskjell er en fantastisk råvare som gir god kraft
som smaker sjø og er perfekt til supper. Trår du til med
litt spreke smaksettere som chili, karri og lime blir dette
et deilig, spicy måltid som sitter i lenge.
DETTE TRENGER DU:
1 kg blåskjell
2 fedd hvitløk, finhakket
2 ss olivenolje (ikke for kraftig)
1/2 rød chili, finhakket
1 ts karri (tørr eller pasta)
50 gram sellerirot, kuttet i tynne strimler
1 sjalottløk i tynne strimler
kvernet hvit pepper
1,5 dl hvitvin
1,5 dl kremfløte
saften av en lime
hakket persille og koriander
SLIK GJØR DU:
Blåskjell i nett skylles i rent vann (Henter du selv i sjøen må de skrubbes i tillegg)
Finn frem en stor kjele med lokk
Ha i chili, hvitløk og olivenolje i kjelen og la det frese litt
Tilsett sjalottløk og sellerirot
Fortsett fresingen til alt har fått en lys gylden farge
Tilsett karri og litt hvit pepper og la det surre i 15 sekunder
Ha blåskjellene i gryta og bland de med krydder og grønnsaker
Tilsett hvitvin og fløte
Kok opp med lokk og la det være på til dampen siver ut av kanten på toppen
Sjekk at skjellene har åpnet seg
Hell på limesaften og urtene
Server med godt brød til
(Oppskrift og bilde er hentet fra boken
«Et hav av muligheter» skrevet av Egil Nordeide,
butikksjef på Maschmanns Matmarked.)