SLIK FÅR DU LAKSEN PERFEKT!
Laksefilet er en anvendelig fisk som mange liker.
Laks kan grilles, stekes, trekkes, graves, wokes, bakes i
ovn osv. Følger du vår oppskrift på trekking,
så får du fisken saftig og god hver gang.
DETTE TRENGER DU TIL 4
800 gram renskåret laksefilet
2,5 liter vann
1 laurbærblad
20 gram salt
2 ts grovmalt sort pepper
SLIK GJØR DU:
Varm opp vann, salt og krydder til 80º C
Ha i laksefileten og la den trekke et kvarter
Det er viktig å holde temperaturen jevnt på 80ºC
Om fileten kommer rett fra kjøleskapet
så start med litt høyere temperatur på vannet
TILBEHØR:
Klassisk med rømme, agurksalat og kokte poteter
ALTERNATIVE TILBEREDNINGSMETODER:
PÅ GRILLEN
Ha salt på laksefiletens kjøttside og la det hvile i 10 minutter.
Børst av saltet, grill på indirekte varme i folie
gjerne med friske urter i 15 minutter
BAKT I OVN