Fjellgris med julens godsaker lagd som en klassisk porchetta. Det du får, blir et fargerikt og smakfullt festmåltid.
DETTE TRENGER DU:
1 kamstek av fjellgris
spinat
kandiserte valnøtter
kandiserte kastanjer
revet appelsinskall
salt
pepper
bomullstråd
SLIK GJØR DU:
Bruk en fersk svinekam med svor, bein ut steika og skjær kjøttet på langs.
Salte og pepre kjøttet på alle sider.
Fyll kammen med spinat, kandiserte kastanjer, kandiserte valnøtter og appelsinskall
surr kammen sammen og bind fast med hyssing
la kammen ligge kjølig over natten for å sette smak
bak steken i en forvarmet ovn på 170 grader til kjernetemperaturen når 62 grader
la kjøttet hvile på benken i et kvarters tid før du skjærer kjøttet opp i pene skiver
Server med karamelliserte epler, mandelpotetpuré og persille
Det lille ekstra!
Høvle gjerne over litt fersk trøffel over kjøttet og potetpureen
Denne oppskriften har ikke spesifikke mål på fyll, bruk det du har tilgjengelig
– tenk bare på å tilføre både sødme og syre!