LAKSETARTAR MED GRESSLØK OG LIME
Siden det meste kan gjøres på forhånd og du kan boltre deg i visuelle effekter, er fersk laksetartar en sikker vinner. Velg mellom olivenolje eller rømme som bindemiddel. Du får garantert knallrespons på et av alternativene.
(Forrett til 4-5 eller middag til 2, Passende vin: Chablis)
LAKSETARTAR: DETTE TRENGER DU:
300 gram fersk renskåret laksetfilet
2 ts maldon salt eller kvernet havsalt
Kvernet hvit pepper
1-2 dl ekstra virgin olivenolje ufiltrert
Saften av 1-2 lime
Litt dill og ørretkaviar
1/2 rødløk som finhakkes
2 dl Røros Rømme
SLIK GJØR DU:
Finhakk laksefileten med en skarp kniv og ha dette i en bolle
Tilsett finhakket rødløk og gressløk, salt og pepper
Bland godt og vend inn olivenoljen og limesaften
Smak til og form til delikate egg, runde medaljonger eller rektangulære kuber
Server med toast, frisk grønn salat og avocado
LAKSETARTAR: VARIASJONER:
Vil du variere eller bruke laksetartar som en hovedingrediens, kan du med enkle grep lage to varianter
Bland alt unntatt olivenoljen, som først beskrevet, og del dette i to boller
Deretter blander du olivenolje (1/2 mengde) i en bolle og stivpisket rømme i den andre bollen
I tartaren med rømme kan brukes litt frisk dill og ørretkaviar
Anrett delikat på samme tallerken
FLERE OPPSKRIFTER MED LAKS:
Ceviche | Varmrøkt laks