O-Med er et familiefirma med base i Granada. Familien har vært involvert i dyrking av oliven og produksjon av olivenolje i generasjoner og har vært sentrale i utviklingen av olje direkte fra produsenten.
Inntil for 6 år siden leverte de sine oliven til det lokale kooperativet. De hadde imidlertid ambisjoner utover dette og investerte i sin egen presse.
Dette gav dem muligheten til å produsere en olivenolje av høykvalitets oliven der det
selv hadde 100% kontroll over produksjonen. Temperaturen ved pressing overstiger
aldri 21ºC og olivenene gjennomgår en nøye seleksjon før pressingen.
I tillegg til priser for selve oljen har også O-med vunnet priser for sin design.
O-MED sin olivenolje Arbequrina (grønn flaske) er en mild og god olje
med smak av gress og banan.
Av Picual-oliven presser O-med en litt kraftigere og mer fruktig sin Selection-olje
(på bildet) med smak av tomat ble kåret til verdens beste fruktige olivenolje i 2014.
Eddik av typene Muskatell, Chardonnay og Cabernet Sauvignon.