Rømmegrøt er en tradisjonsrik matrett knyttet til festdager og store anledninger spesielt rundt midtsommer.
(4 porsjoner)
DETTE TRENGER DU:
5 dl Røros rømme
2 dl hvetemel
5 dl Røros Mjølk
Ca. 1 ts salt
SLIK LAGER DU RØMMEGRØTEN:
Kok rømmen i 5 min
Tilsett halvparten av melet og rør kraftig
La det koke over svak varme til smøret/fettet pipler frem
Ta av smøret/fettet med skje eller en liten øse før du rører inn resten av melet og sper med melken
Spe med litt melk av gangen og rør godt mellom hver gang
La grøten småkoke i 5 min
Smak til med salt
Serveres med sukker, kanel og smøret fra rømmen
ANBEFALT TILBEHØR:
Spekemat og flatbrød er vanlig å servere til rømmegrøt.
Maschmanns anbefaler Fenalår fra Vikedal i Rogaland
God spekeskinke (36 mnd.) fra Tind fra Stranda.
Gjerne med flatbrød fra Klinkeling i Porsgrunn og
rød bringebærsaft fra Hanasand Gård i Rogaland.
Beregn 100 gram spekemat porsjon.