SALADE NIÇOISE
Salat fra Nice er en herlig fransk klassiker med egg, tunfisk, ansjos og salat.
Med gode råvarer samt bruke litt tid på å legge opp salaten blir dette fryd både for øye og gane.
Nytes gjerne med et glass avkjølt rosevin fra det sørlige Frankrike.
DETTE TRENGER DU TIL 4:
4 egg
4 poteter
150 g aspargesbønner
400 gram ferk tunfisk
4 tomater i båter
½ slangeagurk i terninger
1 liten rødløk i ringer
50 g sorte olivener
4 ts kapers
4 never med mikset salat
8 ansjosfileter
1/2 stangselleri, grovhakket
1/2 rød paprika, grovhakket
frisk basilikum til pynt
SLIK LAGER DU DRESSINGEN:
1 dl ekstra virgin olivenolje
3 ss hvitvinseddik
2 ts dijonsennep
1 fedd hvitløk hakket
½ ts sukker
grovmalt svart pepper
SLIK GJØR DU:
Kok eggene til de er «smilende», 6-8 minutter.
Legg eggene i rennende, kaldt vann til de er helt avkjølt.
Skrell eggene og del dem i båter.
Fersk tunfisk til Salade Niçoise er å foretrekke.
Fisken saltes og pepres før den stekes hurtug på høy varme
slik at den fremdeles er rå i midten.
Kok potetene og la bønnene koke med de siste 2-3 minuttene.
Avkjøl bønnene i kaldt vann. Skrell potetene og avkjøl.
Skjær potetene i skiver og ha dem i en salatbolle.
Tilsett bønner, tunfisk, tomatbåter, stangselleri, paprika,
slangeagurk, rødløk, olivener, kapers og mikset salat.
Bland alt lett og legg ansjos, eggebåter og basilikum på toppen.
Bland dressingen og hell den over salaten like før servering.