Saltimbocca Romana
Saltimbocca Romana er ifølge forfatteren av den klassiske kokeboken Sølvskjeen den eneste italienske matretten som er offisielt godkjent! Det skjedde i Venezia i 1962. Saltimbocca betyr hopp i munnen og består av mørt kalvekjøtt, spekeskinke og salvie som stekes og surres i hvitvin. Saltimbocca Romana er en versjon med kalvekjøtt og fra Roma og regionen Lazio.
RELATERT INFO:
Carne Crudo | Saltimbocca på Wikipedia
OPPSKRIFT
DETTE TRENGER DU TIL 4:
100 gram prosciutto eller annen spekeskinke
4 tynne skiver med mørt kalvekjøtt
(fra mørbrad eller rygg)
8 salvieblader
1 dl tørr hvitvin
50 gram smør
salt
cocktailpinner
SLIK GJØR DU:
Legg en halv skive spekeskinke oppå det skivede kalvekjøttet
Topp med salvieblad
Rull alt sammen og fest med en cocktailpinne
Varm smør og olje i en panne og stek kalvekjøttet
på begge sider på god varme til det er gyldent og lysebrunt
Krydre med salt, hell over vin og la alt surre til vinen er fordampet
Fjern cocktailpinnen og server saltimbocca umiddelbart