Få Maschmanns sin oppskrift på sjokolademousse med blodappelsin!
DETTE TRENGER DU:
MOUSSE:
- 2,5 dl melk
- 160 gram sukker
- 160 gram eggeplomme
- 500 gram Valrhona melkesjokolade
- 1 liter fløte fra Røros
- 8 gram gelatin
BLODAPPELSIN GELATIN:
- 500 gram puré av blodappelsin
- 85 gram sukker
- 12 gram gelatine
SLIK GJØR DU:
- Lag blodappelsin gelatinen først og sett den på frys
- Skrell appesin, fjern det hvite og evt. steiner slik at du kan har appelinkjøttet igjen
- Tilsett sukker og oppbløtt gelatin
- Varm opp til 90 grader og kjør blandingen til en pure med blender
- ha i former, f.eks pyamideform
- Pass på at denne appesinformen skal passe inn i en større mousseform (se under)
SJOKOLADEMOUSSE:
- Varm mel og sukker opp til 100 grader
- Når blandinger er 85 grader visper du inn resten
Eggeplommen, den smeltetede sjokoladen og fløten. - Pisk til blandinger er halvstiv
- Ha halvfull i pyramideformer
- Dytt den frosne appelsinpyramiden inn i formen
- Fyll over med mer mousse
- Kjøl ned for å oppnå fast konsistens