GRØNNSAKSSUPPE MED HVIT FISK
Med et blomkålhode, en liten sellerirot, litt sjalottløk, et fedd hvitløk og fløtemelk er du nesten i mål på en herlig suppe. Legger du til en stykke hvit fisk så har du et stykke hverdagsluksus.
RELATERT INFO: Verdens enkleste tomatsuppe | klassisk fransk løksuppe
DETTE TRENGER DU:
(til to voksne og et barn)
- 2 ss Smør fra Røros
- 1 blomkålhode i biter
- 1 liten sellerirot i biter
- 3 dl Fløte fra Røros
- 7 dl Melk fra Røros
- 1 sjalottløk
- 1 lite fedd hvitløk
- salt og pepper
SLIK GJØR DU:
- Surr sjalottløk og hvitløk lett i pannen med smøret
- Ha i de kuttede grønnsakene
- Ha i fløten og melken
- Kok opp under omrøring
- Kok til alt er al dente
- Servér
(Om du synes suppen er for tykk juster med litt mer melk)
DET LILLE EKSTRA:
- En pannestekt eller grillet stykke hvit fisk er alltid godt til (Fisken på bildet er Lysing)
- Spørstekt bacon fra Idsøe
- Ferskt nybakt brød fra Maschmanns Bakeri