Tre gode venner: Sjokoladekake, vaniljeis og jordbær, gode hver for seg men best sammen.
RELATERTE SAKER:
Slik tar du vare jordbærene – Jordbær og bringebærdessert – Slik lager du pasjonsfruktmousse
DETTE TRENGER DU TIL 4:
- 150 g 70% mørk sjokolade av god kvalitet, gjerne fra Nicolas Vahé eller Valrhona
- 150 g smør, gjerne økologisk fra Røros
- 150 g sukker
- 5 ferske egg, gjerne økologiske fra Korsvold Gård
- 85 g mel, gjerne økologisk fra Holli Mølle
SLIK GJØR DU:
- Smelt sjokolade, smør og sukker sammen i et vanbad
- Tilsett egg og mel, og rør det hele forsiktig sammen
- Fyll små bakeformer halvt opp med sjokolademassen
- Bak kakene i forvarmet ovn på 180 grader i 10-12 minutter
- Server med norske jordbær og vaniljeis
(oppskrift og bilde er hentet fra hjemmesiden til Nicolas Vahé)