OVNSBAKT RISOTTO
Klassisk risotto er vanligvis intensiv røring i 18 minutter.
Denne ovnsbakte varianten er mindre arbeidskrevende og
gir deg også en risotto med en nydelig og kremet konsistens.
DETTE TRENGER DU TIL 4:
1 løk , hakket
25 gram smør
300 gram risottoris
et halvt glass hvitvin (valgfritt)
7 dl varm kyllingkraft
50 gram nyrevet parmesan
SLIK GJØR DU:
Varm ovnen til 200C
Stek løken i en panne med smør
og la det surre med i 3-4 minutter
til løken er myk og gylden
Hell i risen og bland godt
til all risen er dekket med med smøret
Hell over vinen (hvis du bruker)
og surr videre i 2 minutter til alt er absorbert
Tilsett varm buljong, så gi alt en raskt omrøring
Dekk med et tettsittende lokk og sett inn i ovnen
Bak i 18 minutter til al dente dvs. risen har en passe god tyggemotstand.
Rør inn parmesanost men behold litt til topping ved servering
TIPS!
Dette er en klassisk hvit risotto
Smaksett med det du vil!
For eksempel:
Erter og asparges, bacon og tomater,
eller steinsopp og trøffel.