DETTE TRENGER DU:
- 100 g hasselnøttpraliner*
- 100 g eplepuré
- 7 g maizena, kokes opp og avkjøles
- 300 g eggehvite og 125 g sukker, vispes stivt
- 50 g Valrhona Caraibe
- 50 g Jivara Lactée*
- 50 g praliner
- 15 g usaltet smør
- 100 g fløte, varmes opp og avkjøles
SLIK GJØR DU:
- Smør formene med smør og sukker
- Monter eggehvitene inn i grunnmassen
- Bruk en sprøytepose til å fylle inn massen med sjokoladepraliner i midten av sufleen.
Bakes nede i ovnen på 170 °C i 8-10 minutter.
Serveres med en gang.
*Praliner – av fr., oppkalt etter marskalk du Plessis-Praslin, død 1675, hvis kokk oppfant konfekten. sjokoladekonfekt med forskjellig fyllmasse
*Valrhonasjokolade med 40% sjokoladeinnhold
(Oppskriften er hentet fra siste nummer av Appetitt som hadde en stor reportasje fra Maschmanns)