
STICHELTON, ENGLANDS BESTE UPATEURISERTE BLÅOST
En engelsk blåost fra Welbeck Estate i Nottinghamshire i hjertet av Stilton-området. Stichelton kan ikke kalles for Stilton siden den er upasteurisert. Likevel er det mange som mener at dette er Englands beste blåost, Stilton-status eller eller ikke.
RELATERT INFORMASJON:
Sticheltons hjemmesider – Wikipedia’s omtale av Stichelton
Godt håndverk og nok tid er kjennetegnet på Stichelton. Osten har en god kompleks smak og smøraktig konsistens.
Joe Schneider og Randolph Hodgon møttes i 2004 med felles mål å lage britisk blåost av upasteurisert melk. Ysterne ville gjenoppdage de gamle og tradisjonelle og stedsegne metodene i å lage blåost. Óg som tidligere hadde gjort engelsk blåost til et begrep.
Etter omtrent et år fant Joe og Randolph en gård som hadde den melkekvalitet de ønsket i Welbeck Estate i Nottinghamshire i hjertet av Stilton-området. På deres egne hjemmesider så forteller de at de lager 30 oster om dagen som lagres i 4 måneder før de sendes til i utvalgte ostebutikker i England og utlandet.
Vii har selvfølgelig Stichelton på Maschmanns. Prøv gjerne med en god engelsk kjeks og marmelade samt passende drikke.