
Brioche er et brød punktum. Skjønt historien vil ha det til å være en kake. Mange har hørt om Marie Antoinette ved det franske hoff kjent for utsagnet: – har de ikke brød, la dem spise kake. Qu’ils mangent de la brioche er merkelig nok blitt oversatt til har de ikke brød, la dem spise kake – når det egentlig dreier seg om et brød. Maschmanns franske baker Nicolas deler gjerne oppskriften på Brioche-brød. (I dag 8/3-2018 driver Nicolas La Boulangerie i Drammen, ta turen innom om du er fysen på noe godt fransk bakverk.) RELATERT INFORMASJON: Wikipedia om: Brioche – «La dem spise kake» DETTE TRENGER DU:
- 1 kg hvetemel
- 500 gram egg
- 400 gram mykt smør i terninger
- 150 gram sukker
- 20 gram salt
- 30 gram gjær
- 50 gram melk
SLIK GJØR DU:
- Bland hvetemel, egg, sukker, melk, salt og gjær
- Vend inn biter av smøret
- Elt til en fast deig
- La alt hvile på et lunt sted i 90 minutter
- Slå opp deigen i passende emner (snøballstørrelse)
- Hev til dobbel størrelse
- Pensle med egg
- Sett inn forvarmet ovn på midterste rille
- 180 grader i 15 minutter
- Avkjøl på rist